telegram-app-estate-agency-nova-mallorca-2

Telegram App – 5 miljoen nieuwe gebruikers op 1 dag!

Schermafbeelding 2014-02-24 om 09.49.37Een nieuwe hype met een stevige poot aan de grond, dankzij 4,95 miljoen nieuwe gebruikers. Dat is wat Telegram, het alternatief voor WhatsApp, gisteren meemaakte. De dag ervoor was het ook al raak waardoor op zaterdagavond (22-02) de app gedurende twee uur de nodige storingen ondervond.

Schermafbeelding 2014-02-24 om 09.54.36Telegram blijkt niet alleen een populair alternatief voor Nederlanders. Inmiddels staat de app in 49 landen op de eerste plaats in de lijst van ‘Meest populaire app’s’.

 

En ook op Twitter blijkt Telegram snel aan volgers te winnen. Schermafbeelding 2014-02-24 om 09.49.03Ongetwijfeld omdat mensen benieuwd zijn naar de laatste nieuwtjes maar ook om snel geholpen te worden bij (technische) vragen. Het aantal volgers groeide van 15.000 afgelopen vrijdag naar 60.000 nu (24-02).

Uit een poll die momenteel in te vullen is via Twitter blijkt 45% van de deelnemers overstapt naar Telegram en deze als primaire app wil gebruiken voor sms’en / chatten. Nog eens 23% heeft de app gedownload omdat iedereen dat lijkt te doen maar wil WhatsApp wel als primaire app blijven gebruiken.

In de media wordt gesuggereerd dat veel mensen vooral een alternatief willen voor WhatsApp vanwege privacy redenen nu Facebook deze app voor maar liefst $19 miljard (totaalbedrag) heeft gekocht. Zelf moet ik eerlijk toegeven dat het vooral met weerzin te maken heeft; ik vind het bijzonder vervelend het gevoel te krijgen dat ik te koop ben.

Succes hébben is prachtig en de autonome groei van Facebook naar één van de grootste sociale netwerken ter wereld dwingt weergaloos veel respect af en is facinerend. Toen vorig jaar bekend werd dat Facebook de app Instagram kocht was die beleving anders. Facebook is mede groot geworden omdat je er gemakkelijk foto’s kan delen en Instagram was vooral een mobiele variant daarop. Slimme aankoop dus. De koop van WhatsApp echter geeft met het gevoel dat, nu veel mensen Facebook Messenger maar niks vinden, ik via deze aankoop alsnog gedwongen wordt om gebruik te maken van een Facebookproduct.  Nou eh…dát bepaal ik zelf wel. Zelfs als dat betekent dat ik gebruik moet gaan maken van een Russische variant (die overigens servers in alle werelddelen heeft staan). En als ik op de berichten op Twitter, Facebook en Google+ afga, dan zijn er heel wat meer mensen die met dat ‘dikke middelvinger’ gevoel de overstap maken van WhatsApp naar Telegram.


Een gedachte over “Telegram App – 5 miljoen nieuwe gebruikers op 1 dag!”

Reacties zijn gesloten.