Pranavmistry

Inspirerend – Pattie Maes presenting sixth sense gadget

sixth-sense-phoneHet filmpje dateert alweer van begin 2009 maar het is tot op heden nog altijd het meest inspirerende filmpje dat ik ben tegen gekomen. Niet omdat een briljante nieuwe innovatie werd gepresenteerd maar een innovatie die ontstond uit het intelligent bij elkaar brengen van dingen die al konden. En waarmee uit bestaande losse onderdelen iets verbluffende nieuws en gaafs werd getoond.

Pattie Maes presenteerde een futuristisch apparaatje waarvan de mogelijkheden veel verder gingen dan van de iPhone (waar voor- en tegenstanders in 2009 vol van waren) terwijl het was gemaakt van onderdelen die vrij op de markt te krijgen waren en die bij elkaar $350,- kostten.

Nog altijd kan dat apparaatje uit 2009 meer dan de smartphones van vandaag…en nog altijd droom ik van het moment dat zo’n apparaat beschikbaar komt. Wat te denken van een smartphone die reageert op de gebaren van mijn vingers, die een ingebouwde beamer heeft waarmee ik de toetsen van een telefoon kan tonen en bedienen op mijn hand, waarmee ik ook kan presenteren op een muur en die in staat is om me een krant te verschaffen zoals Harry Potter die leest; met interactieve media.